Styla rätt inför försäljning

Det är viktigt att styla bostaden inför en försäljning. En bra styling kan göra fler köpare intresserade och således öka slutpriset. Städning, dofter, hemtrevlig inredning och belysning är viktiga faktorer vid en bostadsförsäljning.

När du ska sälja din bostad finns det mycket som du kan göra för att öka chanserna att få den såld till ett bra pris. En välstädad och snyggt stylad bostad kommer garanterat att öka dina chanser att sälja din bostad samt påverka slutpriset. Att styla ett hem kräver dock planering och en genomtänkt strategi. Det räcker inte att sopa smutsen under mattan och ställa fram några snygga möbler. Det krävs planering för att hemmet ska kännas enhetligt, hemtrevligt och snyggt. Det gäller att hitta en balans av ett rent och prydligt hem utan att det blir varken för personligt eller för strikt. Här får du de bästa stylingtipsen vid en bostadsförsäljning.

Städa rent & prydligt

Det absolut viktigaste när du ska sälja din bostad är att den är ren och prydlig. Detta gäller vid fotografering såväl som på visning. Om hemmet är ostädat med många prylar är det svårt för de potentiella köparna att skapa sig en överblick över hemmet. Skrubba, moppa och dammsug för att få bostaden skinande ren. Därefter plockar du bort apparater och prylar, framför allt personliga föremål som fotografier. Lämna dock några fina dekorationsföremål för att ge bostaden en hemtrevlig känsla.

Skapa en hemtrevlig doft

Tänk på alla sinnen vid visningen, även doft och smak. Undvik att bostaden luktar skurmedel när du har visning. Istället bör du försöka skapa en hemtrevlig doft som ger besökarna möjlighet att tänka sig in i sitt nya boende. Ett välbeprövat knep är att baka bröd eller något bakverk samma morgon. Doften kommer att finnas kvar i lägenheten under visningen. Bjud gärna besökarna på något sött eller en kopp kaffe.

Inred hemtrevligt färska örter

Undvik att hemmet ser för strikt och stylat ut. Att inreda med färska örter och fina fruktfat är ett enkelt och billigt knep för att ge både färg och en hemtrevlig känsla.

Tänk på belysningen

Sist men inte minst, se över belysningen. Tänk på att olika lampor har olika funktioner och det måste framgå under visningen. Arbetsbelysning, stämningsbelysning samt allmänbelysning måste finnas samt fungera utan problem. Ha gärna flera små lampor i ett rum för att göra det extra mysigt.