Gör egen ansiktsmask

Såhär i kallare tider kan huden lätt tappa sin lyster, bli torr och irriterad. Utav hudterapeuter och hos makeupartister rekommenderas ofta att använda ansiktsmasker någon gång i veckan för att ge huden en boost. Oftast är dessa ansiktsmasker mycket bra, men dessutom brukar de vara kostsamma och ha en innehållsförteckning som gör en fundersam. Lösningen är enkel, då det är enkelt att göra egna ansiktsmasker med hjälp av de produkterna som redan finns hemma.

Att göra en egen ansiktsmask är både bättre för miljön, din plånbok och ger din hud en boost. Genom att inventera i ditt skafferi hemma kan du enkelt ha ett eget hemma-spa och boosta din hud, samt skäl med lite lyx. Beroende på hudtyp och hudens tillstånd finns olika recept nedan för ditt egna organiska hemmaspa. Kom ihåg att alltid tvätta ansiktet innan och applicera masken på ett fuktigt ansikte.

Återfuktande och porrengörande mask

Med hjälp av att blanda 1 matsked honung och 1 matsked socker kan du enkelt återfukta och exfoliera din hud. Masken passar hud som behöver få lyster, är lite torr eller har fyllda porer, då masken fungerar väl för lite ansiktsmassage.

Återfuktande och lystergivande mask

För torr hud, med brist på lyster är en passande ansiktsmask där 1 matsked honung är blandat med 1 matsked smält kokosolja. Honungen lugnar och återfuktar huden, och kokosoljan ger huden återfuktning och fett på djupet. Därför passar den varma masken att använda för torrare och mer känsliga ansikten.

Lugnande och återfuktande mask

För ett ansikte med torr och irriterad hud av kyla eller akne, är en ansiktsmask med 1 matsked naturell yoghurt och 1 matsked havregryn något som kan lugna huden.