Resor till shoppingdestinationer

Att resa med vänner till en stad fylld av spännande och varierande shoppingmöjligheter är något vissa älskar mer än andra. Vad för städer har riktigt bra shopping och vilka inredningsbutiker i London får inredningsentuasiasters hjärtan att banka?

När du åker till en stad för att shoppa behöver du tänka på att inte packa dina Cavalet resväskor fulla, utan lämna plats åt det du får med dig hem från shoppingutflykterna.

Shoppingstäderna vi älskar

Shopping är dyrare i vissa städer än andra. Den dyraste staden i Europa är isländska Reykjavik, särskilt eftersom resan dit även är kostsam. Efter Reykjavik kommer Amsterdam och Oslo som riktigt dyra städer att bo och leva i, vilket även speglar kostnaderna i shoppingen. Men vilka städer är då billigast just nu? Enligt en artikel i Femina är det Litauens huvudstad Vilnius, tätt följd av Serbiens huvudstad Belgrad och den polska staden Warszawa. Alla tre städerna är även vackra att besöka för sin arkitektur och rika historia, vilket ger en extra krydda till shoppingupplevelsen. I en lista på de billigaste städerna i Europa ser det ut som följer:

  1. Vilnius, Litauen
  2. Belgrad, Serbien
  3. Warszawa, Polen
  4. Istanbul, Turkiet
  5. Bukarest, Rumänien
  6. Porto, Portugal
  7. Riga, Lettland
  8. Bratislava, Slovakien
  9. Moskva, Ryssland
  10. Prag, Tjeckien

Stockholm är rätt så dyr i kontexten, vår huvudstad hamnar nämligen på plats 42. Även flera städer i Schweiz är riktigt dyra att shoppa i.

Inredningsbutiker i London

För den som älskar inredning är London ett riktigt mekka. Här finns det otaliga inredningsbutiker, vissa lyxiga andra billiga. Några av dessa listas i en artikel i Elle Decoration. Det är bland annat Anthropologie som finns på hela sju ställen runt om i London med allt från lampor och tyger till massvis med inredningsdetaljer. Andra favoriter hos skribenterna i Elle är butiker som Mint, med statementprylar och vacker konst, Couverture & The Garbstor med varumärken som Ferm Living och Hay, The Conran Shop som hyser modern inredning och roliga inredningsdetaljer. Den sista hittar du bland annat på 81 Fulham Road och 55 Marylebone High Street.

Fler shoppingstäder med roliga butiker går det att hitta i denna Vagabond-artikel.  Shop ’till you drop!