Simning tränar hela kroppen

Simning är en av de mest effektiva och samtidigt skonsamma träningsformerna som finns. Du tränar i princip alla muskler i kroppen utan att slita på leder och senor. Du får bra kondition, bygger upp din styrka och får bättre rörlighet.

 

Satsa på simning när du vill komma i form. Perfekt när du har en utomhuspool hemma och kan simma varje dag. Inte nog med att det stärker kroppen utan det stärker även din hjärna och du får fördelar såsom bättre minne och kommer ner i varv.

 

Skonsam träning som ger både kondition och styrka

När du tar några längder i poolen övar du upp konditionen och eftersom vattnet ger motstånd övar du även upp din styrka. Växla mellan frisim, bröstsim, fjärilssim och ryggsim så träna du effektivt hela kroppen och alla dess muskler. Ett tips är att lägga till intervaller där du ökar tempot vissa längder och därmed gör träningen mer effektiv. Avsluta med nedvarvning där du simmar några längder i lugn takt.

Simning är lugnande för hjärnan

Male,Swimmer,At,The,Swimming,Pool.,Underwater,Photo.,Male,Swimmer.”Studier har visat att vistelse i eller vid vatten kan ha meditionsliknande effekter.” Hälsoliv.

 

När du är i vattnet kan din hjärna koppla bort alla stök som pågår och fokusera endast på vattnet och att simma. Detta bidrar till att du blir smartare, får bättre minne och sänker din stressnivå. Simning kan till och med motverka depressioner. Dessutom bidrar simning till friskare lungor och en ökad lungkapacitet som gör att du kan undvika hjärt- och kärlsjukdomar.

 

Det finns helt enkelt många anledningar till att börja simma!