Tänk praktiskt när du inreder vardagsrummet – utmana trenderna

Inredningens tider visar sig året runt. Trender kommer och går och så gör även dina möbler. Men glöm inte bort vikten av ett praktiskt och funktionellt hem likväl som ett väldesignat och genomtänkt på det estetiska planet. Med rätt möbler kommer du långt och får en bra balans i både hem och välmående.

Ditt vardagsrum är hemmets mittpunkt, i alla fall om du bortser från köket. I vardagsrummet samlas familjen, vänner, eventuella husdjur och familjesammankomster. Det är också där som övernattningsgäster kan få sova om du inte har ett gästrum. Samtidigt vill du ha ett snyggt vardagsrum med en fin soffa eller fåtöljer. Tänk smart och kombinera både säng och soffa i ett paket – bäddsoffan. En bäddsoffa från Bäddsofflagret får dina gäster att sova gott, oavsett om sleep-overn är planerad eller inte.

bäddsoffa i vardagsrumSå får du ett multifunktionellt vardagsrum med sovalkov

Ett vardagsrum ska vara lättstädat, hemtrevligt och snyggt inrett. Samtidigt vill du säkert ha det personligt och med din egen prägel. Det kan dock bli en utmaning att få plats med allt som ska skapa denna härliga atmosfär. Möbleringen bestäms mycket av ljussättningen samt var fönster och dörrar är placerade. Detta är en första ledstång för att börja planera inredningen. Tänk på att det ska vara luftigt mellan möblerna och att folk ska kunna ta sig fram utan att snirkla mellan möbler, bord och hyllor. Fokusera mer på vägghyllor, tavlor och skåp som får hänga på väggen och göra golvytan luftigare.

Bäddsoffan som blir soffa och säng

När det sedan kommer till soffan kan det bli en bångstyrig aspekt. En skön soffa är A och O, men den ska också vara fin att titta på när man kommer in i rummet. Genom att plocka godbitar från den sköna sängen och kombinera den med soffan, så får du – en bäddsoffa. Bäddsoffan är fenomenal när du har gäster för en eller några nätter. Vik bara ut soffan till en enkel- eller dubbelsäng och vik in den igen när gästerna åkt. Fyll den med filtar och sköna kuddar, och vips har du en fin allsoffa som alla kan sitta och umgås i. Inred med ett passande bord, kanske ett mindre satsbord som är lätt att ställa undan när soffan ska vikas ut.