Packa rätt för att shoppa loss utomlands

Visst infinner sig en härlig känsla när du ska åka utomlands. Från det att du bestämde dig och fram till resdagen – det är en resa i sig.

Mycket av det bästa är billigare att köpa på din semesterort än i taxfree. Så planera noga inför shoppingresan med stort S. Det lönar sig. Det första du behöver tänka på är att kolla med resebolaget hur mycket bagagevikt som tillåts. På så vis slipper du betala övervikt på tillbakaresan. En rymlig resväska eller flera är ett måste. Packa lätt till utresan. Ha i tanken att du ska ha med dig annorlunda kläder och prylar från landet du besöker. Skulle det vara så att du vill lämna kvar något på destinationen, ge det gärna till personal på ditt boende. Det kommer uppskattas! Numera finns det väldigt bra och nätta digitala resevågar. De har i sig blivit ett måste att ta med, då är det lätt att undvika övervikt. Så har du ingen resevåg, se till att införskaffa en. En bra investering.

  • Kläder står garanterat, med all rätt, högt på inköpslistan.
  • Bästa köpen av accessoarer som väskor, smycken, bälten och mycket mera görs på orten.
  • Äkta varumärken på parfym, rakvatten, smink och hudvårdsprodukter finns i parfymbutikerna.
  • Kanske hittar du en annorlunda och häftig vas som bara finns på din semesterort.
  • Kryddor är hett, köp dem med fördel i en saluhall där de kan provsmakas och är färska.

Ta hjälp av ortsbefolkningen

Genom att ta kontakt, får du många bra tips från bofasta. De gillar att hjälpa turisterna rätt. De kan ge goda råd om en bra skräddare som kan sy ditt plagg. Du får det som du vill och måttsytt. Om du hittar den där häftiga vasen så berätta att den ska färdas långt. Då får du den rätt emballerad till resan hem. Ortsborna vet var de bästa butikerna för just din önskade shopping finns. Fråga dem om det är så att du vill köpa en accessoar i guld eller silver. De flesta orter har lokala guld-/silversmeder som är fantastiskt duktiga kreatörer. Kanske har du en idé om hur slipsnålen eller broschen ska se ut. Försök pruta innan priset avgörs och sedan är du en del i skapandet. Undvik att lägga färsk mat i resväskan innan incheckningen hem. Du kan bli av med den. I övrigt: shoppa loss ordentligt och njut av varje minut!

 
 

Mer om Herrkläder