Finn den bästa hårfönen

För dig som ständigt är igång är det viktigt att kunna torka håret snabbt och effektivt. Med en bra hårfön sparar du på tid och energi och kan få ordning på den mest obstinata kalufsen. Särskilt i vintertider är det viktigt att torka håret innan du går ut, och kämpar du mot friss kan fönen bli din bästa bundsförvant.

hårfönMarknaden för hårprodukter är idag fullproppad med varor av olika slag och därför kan det vara svårt att veta vad du ska välja. Här får du några bra tips på hur du kan få en bra hårfön som inte sliter på håret och som ger dig exakt de resultat du är ute efter. Till de viktigaste egenskaperna du bör hålla utkik efter hör:

  • Värmereglage
  • Användarvänlighet
  • Storlek

Satsa på kvalitet

hårSom med allt annat är det alltid viktigt att prioritera kvalitet framför pris, vilket gäller inom allt från skönhetsvård till större inköp. Genom att ha en välgjord produkt har du gjort en långsiktig besparing och eftersom just håret är så betydande för hela din look bör du ge det den uppmärksamhet det förtjänar. Lägg därför gärna några extra slantar på hårfönen, särskilt om du ska använda den ofta.

Många bra hårfönar har något som kallas jonisering vilket enkelt förklarat tar bort den elektriska spänning som uppstår runt hårstråna och får håret att se frissigt och matt ut. Tack vare den här tekniken blir håret slätare och blankare och i kombination med bra hårvård får du en vinnande frisyr.

När du torkar håret med en fön som är för varm utsätts det för mycket slitage. Du kan undvika detta genom att skaffa en fön som låter dig reglera värmen och motverka överhettning, men också genom att använda vårdande värmeskydd som du applicerar innan du börjar föna. Använder du en hårfön mycket regelbundet är det här A och O för att du ska skydda ditt hår på allra bästa sätt. Visst tar håret lite längre tid att att torka om fönen inte är så varm men det kan vara värt besväret i det långa loppet.

Föna på rätt sätt

Olika hårfönar har olika funktioner och tekniken du använder spelar också stor roll. En modell som även har en diffuser kan ge ett stort och vackert Hollywoodfall medan en hårfön med ett extra starkt luftflöde sparar in på mycket tid. Fönens design och användarvänlighet är därför avgörande för vilket resultat du är ute efter. Tänk också på dess tyngd. Många tror att en hårfön som är tillverkad för hårsalonger alltid är det bästa alternativet men det kan i själva verket innebära att du får en tung produkt som är avsedd att användas av en person som står bakom dig med armarna nedåt.

Hårfrisyrer går igenom moden och trender och en av de rådande är så kallade halvfrisyrer. Det innebär att du endast delvis sätter upp håret, exempelvis genom att göra en lös fläta över resten av svallet istället för en tight hästsvans. Föna tills håret nästan är helt torrt och sätt sedan upp lockarna med några klämmor eller en snodd mitt på huvudet och låt det falla romantiskt över axlarna.