Investera i nya sängkläder

God sömn är viktigt för hälsan och det är där sängen och sängkläderna kommer in i bilden. Att ha bra sängkläder är minst lika viktigt som att ha en bra säng. Om du tillhör dem som vill ha kvalitet när det kommer till sängkläder, kan du hitta en hel del bra produkter på marknaden till rimliga priser.

Sängkläder görs av olika material och kvaliteten kan variera kraftigt. Att exempelvis köpa underlakan kan vara svårt om du inte vet vilka material du trivs bäst med, men det kan vara bra att investera i sängkläder av högre kvalitet för att få en bättre sömn.

Materialval till sängkläder

När du ska köpa nya sängkläder är det inte bara utseendet du ska titta efter. Även materialet är viktigt att analysera för att få den rätta känslan och funktionen. Olika material beter sig väldigt olika och känns olika. De billigare sängkläderna består av polyester. Dessa sängkläder har fördelen att de behåller utseendet och inte skrynklar sig. Men de blir lätt statiska och känslan mot huden passar inte alla. Den som svettas mycket under natten bör inte välja polyester då materialet inte andas lika väl som andra material.

Bomull är det vanligaste materialet när det kommer till sängkläder och det finns många olika typer av bomull. En av de dyraste är egyptisk bomullssatin, vilket oftast används på lyxhotell. Bomull känns skönt mot huden och andas väl. Billigare bomull känns lite sträv mot huden, medan de dyrare varianterna känns lenare.

Testa något nytt – sov i bambu

Ett nytt material när det kommer till sängkläder är bambu. Många gillar bambu tack vare dess silkeslena känsla och låga pris. Att ha sängkläder i bambu är perfekt för dig som har höga krav när det gäller den silkeslena känslan. Precis som med bomull kan sängkläderna av bambu variera i kvalitet. Det är viktigt att ta hänsyn till trådtätheten, då en högre siffra i trådtäthet betyder högre kvalitet. Bambu kan inte tvättas i 60 eller 90 grader som bomull kan. Den bör tvättas i max 40 grader för att inte bli förstörd. Som tur är så är bambu naturligt antibakteriellt, vilket möjliggör lägre tvättemperaturer.