Allt mer trendigt med löshår

Drömmer du om det där ånga hårsvallet men lyckas inte spara ut ditt eget hår till den önskade längden? Då är du säkerligen e av alla de tusentals som fungerar på att göra en hårförlängning. Här är några saker som är bra att känna till om löshår, hur du sätter i det och hur du håller det fräscht längre.

Något som blir allt trendigare är att förlänga sitt hår med hjälp av löshår. Men vad är viktig att tänka på när du ska köpa löshår och finns det några knep för att hålla svallet i nyskick extra länge? En hel del faktiskt!

Detta ska du länka på när du ska köpa löshår

Det finns många saker att tänka på är du ska köpa löshår, speciellt om du vill ha riktigt hög kvalitet på håret du köper. Då är talesättet ”ju dyrare, desto bättre” faktiskt en sanning. Men om du vill köpa dyrt och kvalitativt hår billigare och komma undan några kronor finns knep att ta till. Om du väljer att köpa det online till exempel, då kan du kolla upp ifall det kanske finns en Rapunzel of Sweden-rabattkod som du kan använda dig av. Just märket Rapunzel of Sweden är kända för kvaliteten på det löshår de säljer såväl online som i sina butiker där det även går att få löshåret insatt av experter – som dessutom kan hjälpa till att välja ut rätt nyans på löshåret.

En annan viktig sak att tänka på när du ska köpa löshår är att alltid välja äkta hår. Det både ser snyggare ut och håller bättre än syntetiskt löshår. Detta hår är dock dyrare, vilket kan vara bra att vara beredd på, för du vill väl inte behöva göra som kvinnan tidningen Bohusläningen skriver om? Hon bröt sig in hos sin granne och stal grannens löshår tillsammans med en hårfön, vilket de ny står åtalade för. Likaså är det viktigt att överväga om du har råd att köpa ditt löshår just nu, eller om det kan vara värt att spara ett tag för att lägga pengarna på detta när ekonomin är mer stabil. Ett exempel på när det inte är värt att lägga sista slantarna på detta är när du behöver låna för att ha råd, och då dessutom inte ha råd att betala räkningarna plus riskera hemlöshet. Så var det i alla fall för Youtubern Amanda som valde att långa 5 000 kronor till löshår för att det skulle bli en ”kul video” trots att hon bara tjänar ca 900 kronor i månaden på sin kanal.

Tänk alltså på att hårförlängningar bör ses som lite utav en lyx som du kan unna dig när du har råd till det, och håller du håret fräscht kan du dessutom gå längre mellan gångerna du behöver sätta om och byta ut det.

Så tar du hand om ditt löshår

För att ditt inköpta löshår ska hålla sig fräsch så länge som möjligt är det viktigt att du tar hand om det ordentligt. Vad detta innebär är att du behöver följa vissa skötselråd och som tur är har en löshårsexpert delat sina bästa råd i en artikel hos Damernas värld. Här är tre guldkorn från artikeln:

  • Tvätt. Mer sällan än ofta, använd kallt vatten och speciellt utvecklat schampo. Max två gånger i veckan räcker.
  • Styling. Du kan använda hårfön, men använd då låg värme. Likaså kan du locka håret och även platta det, men tänk på att använda värmeskyddande produkt i håret innan eftersom detta sliter. Bra att tänka på är att löshår aldrig är fint ostylat, så det gäller att du lär dig vilka tekniker som blir finas för dig och ditt hår.
  • Trassel. Det viktigaste att tänka på för att ditt löshår inte ska trassla till sig är att borsta det noga och ofta, gärna med svinborst. Till exempel är det bra att borsta håret noga ainnan du går och lägger dig, och om du är rörlig i sömnen kan du sätta upp håret i en lös hästsvans i nacken för att minimera trasselrisk.