Inspiratörer som hjälper dig komma igång

En viktuppgång kommer ofta smygande. Kanske har du alltid varit en godisråtta men aldrig märkt av att det gjort någon skillnad på din kropp – eller också har du haft goda vanor som du av tidsbrist helt enkelt lagt bakom dig successivt. Plötsligt står man där en dag och flämtar i den korta uppförsbacken, benen värker och man undrar: hur ska jag få motivationen till att börja träna och leva sunt igen?  

Det finns många inspiratörer därute som föreläser på https://www.speakersandfriends.se/ och som skriver fantastiska böcker om motivation, träning och hälsa. Ett av de allra bästa sätten att återfå sin motivation är faktiskt genom att höra andra människor prata om sin väg, sin kamp och sina idéer. Och de människor som föreläser inom dessa ämnen som hälsa, motivation och psykologi är ofta mycket karismatiska talare som kan få en att verkligen svepas med i deras tankevärld.

Inspiration för hälsa

Att hitta sin inspiration är inte alltid lätt – alla funkar inte likadant. En del av oss inspireras av att mäta våra framgångar i appar där vi registrerar våra steg, puls och viktnedgång. För andra är det enklare att helt enkelt bara lägga undan sockret, börja laga mer hälsosam mat. Andra motiveras bara när de får ordentlig anledning; kanske ett besök på vårdcentralen visade dåliga blodvärden? Vad det är som får oss att ändra vår livsstil är olika för alla människor. Det är bra att ha det i åtanke när man försöker motivera sig själv. Ställ dig frågan: vad drivs jag av? Hur funkar jag? Vad skulle motivera mig till att komma igång med träningen?

Att hitta sin träningsidentitet är något som du bland annat kan inspireras av genom ett klipp från tv4 där de just tar upp detta faktum att alla är olika och motiveras av olika saker. Dessutom kanske inte jogging är något för dig? Kanske tycker du det är roligare att simma, klättra eller gymma? Eller behöver du något helt oväntat för att verkligen få inspiration?

Ge dig själv mental styrka

I Aftonbladet kan vi läsa om Jessica som kämpade med sin vikt. Från att aldrig ha haft problem med övervikt till att inte hitta motivation till att röra sig gick hon på träningsläger och fick upp ögonen för hur viktigt det är med balans i livet. Balansen, den hittar vi på olika sätt och är både själslig och kroppslig. Inspireras av hennes resa, kanske är det något i hennes berättelse som drabbar dig. Om det inte är igenkänning kanske det är något annat?

Att komma igång med träningen är ett sätt att ge sig själv värdefull tid. Kroppen behöver röra på sig. Bejaka detta faktum, skippa snabbmat och halvfabrikat. Känn hur din kropp plötsligt börjar kännas lättare, spänstigare – och du kommer märka att du även på andra håll i livet kommer känna dig mer motiverad och självsäker. För fysisk styrka och motion resulterar ofta i bättre mental hälsa och större självförtroende. Lycka till och låt dig inspireras av talare som vet vad det handlar om!