Allt du vill veta om fettfrysning

Fettfrysning är en metod du kan använda om du vill bli av med fett utan att göra ett ingrepp. Det brukar kallas coolsculpting och handlar om att frysa bort fett som du inte vill ha på vissa delar av kroppen. Det positiva är att fettet du fryser bort försvinner för alltid, nackdelen är att man ser resultatet av fettreduceringen efter några veckor. Har man tålamod att vänta så kommer fettfrysningen resultera i mindre fett på det område man har behandlat.

Här tänkte vi skriva om hur man kan ta bort oönskat fett utan att behöva träna eller äta på ett visst sätt. Du behöver inte heller lägga dig underkniven! Fettreducering kan nämligen göras via så kallad fettfrysning eller coolsculpting. Här kan du lära dig mer om hur det funkar!

Så funkar fettfrysning

Fettcellerna i din kropp är mycket känsliga för kyla. När fettcellerna utsätts för kyla kommer de göra av med energi, och därmed ”förbrukas”. Det gör att de helt enkelt dör och försvinner helt efter ett par, tre veckor. Det gör inte ont, eftersom huden bedövas. Det är den mest effektiva och ledande fettreduceringen som inte innebär något som helst ingrepp.

Coolsculpting syns efter ett par veckor och därför är det många som tvekar, de vill se resultat på en gång. En sådan behandling kräver dock ett ingrepp. Är man osäker på om man vill göra ett ingrepp är det bättre att ha tålamod och prova fettfrysning istället, eftersom det är det billigaste och säkraste sättet att reducera fett utan plastikkirurgi. Här kan du läsa en recension om en tjej som genomgick en fettfrysning.

Mår dåligt över sitt fett

Anledningen till att man vill ta bort sitt fett kan vara att man helt enkelt mår dåligt över det. Vi vet alla att vi lever i en värld där vi allt mer döms efter vårt utseende och när behandlingarna blir billigare, säkrare och mer lättillgängliga är det många som bestämmer sig för att göra en behandling för att reducera sitt fett. Många experter menar också att det är bra att genomgå en operation för att minska sin ångest över sin kropp.

Självklart är det bättre att må bra över sin kropp och hur den ser ut. Genom att acceptera att folk ser olika ut kan man komma närmre det faktum att man har en unik kropp som det inte är något fel på. Å andra sidan måste man väga över om man över huvud taget är kapabel till att känna sig okej i sin kropp. Om ens komplex går ut över ens sociala sammanhang kan det vara bra om man träffar någon som kan råda en att agera på olika sätt. Man ska alltid tänka över sitt beslut när man gör någon behandling på sin kropp, men som tur är är en fettfrysning inget ingrepp i ordets normala bemärkelse.