Sommartrend: snyggare strumpor

I fjol blev den dekorerade strumpan en stor sommartrend. Något som fick flera att reflektera över hur det är rimligt att visa upp sina strumpor, och modevärlden vände folks smakuppfattningar uppochned, med strumpor i sandaler. Och kan en strumpa ibland vara mer än bara ett klädesplagg?

Strumpan är kanske inte det första man tänker på när man tänker på sommarkläder. Men nu är det varmt ute och en strumplös fot svettas lätt sönder ett par skor, såväl som stämningen i sin omedelbara närhet. Och förra sommaren tog den mönstrade strumpan modevärlden med storm. Gucci, Prada och Versace är bara några exempel på modehus som storsatsade på sina strumpkollektioner. Om du vill fynda trendiga och snygga strumpor kan du, till exempel, göra det på: https://www.funqwear.se/.

Sandalen och strumpan

En hetsigt omdebatterad fråga. Det är många stilpoliser som säger absolut-nej till strumpor i sandaler. Men de verkar ha fått modeskaparna emot sig. Numera syns strumpor i sandaler på catwalks runtom i världen. Det är egentligen ingen konstigt med att strumpan i sandalen är tillbaka. Alla trender har återkommande cykler. Och sockor i birkenstocks var ett populärt inslag i nittiotalets grungestil, och eftersom nittiotalisterna nu är en vuxen och köpstark grupp finns det en nostalgisk vurm för detta antimode som klädeskedjorna vill dra nytta av.

Var moderiktig och medmänsklig på samma gång. Det går också att göra statements med strumpor. Rocka sockorna är en kampanj, som började i USA men som nu spridit sig till Sverige, för att öka kunskapen kring down syndrom. Tanken är att man ska fira det som är annorlunda genom att ha två olika strumpor. Så vi säger: våga sticka ut! Matcha omaka mönster och färger, låt kreativiteten flöda. Och kanske allra helst med ett par sandaler – så att alla ser.

Vill du höra mer om initiativet Rocka sockorna kan du titta på filmklippet nedan: