Vägen till vita tänder

Det är många som gräver sig för att de tycker att de har gula tänder. Det är mycket som påverkar färgen på sina tänder, mer än man tror. Undvik till exempel läsk och cigaretter och satsa på en smidig tandblekning för maximalt vita och naturliga tänder.

Många går och köper tandkrämer med vitgörande effekter i hopp om att tänderna ska bli vitare. Men som man skriver om på Smålands-Tidningen är det inte optimalt att använda sig av denna typ av tandkräm. Att tänderna blir vitare är enligt Råd & Rön en myt. Det ger inget långvarigt resultat och slipningen som finns i tandkrämen är skadlig för tänderna.

Om man lider av missfärgade tänder eller har partier som är gulare än andra kan det vara skönt att göra en blekning hemma. Man faktiskt använda tandblekning på hemmaplan och göra behandling när man själv känner att det behövs och att man har tid. På till exempel Dentway.se finns produkter att använda på egen hand. Viktigt är att vara försiktig och läsa igenom instruktionerna noga så att allt går rätt till.

Livsstilen påverkar tänderna

Innan man börjar att klaga på sina missfärgade tänder kan det vara bra att tänka igenom sin livsstil och rutiner som kan påverka tänderna negativt. Det främsta som man ska undvika för att inte få tänder i en gulare nyans är bland annat att inte röka. Man ska heller inte dricka för söta drycker eller överkonsumera mörka bär. Om man ändå gör det någon gång ibland är det till exempel bra att skölja munnen med vatten efteråt.

Det enklaste och bästa tipset för att hålla en god munhygien och bibehålla fräscha tänder är att borsta dem. Rekommenderat är att borsta tänderna varje morgon och kväll för att undvika missfärgningar. Har man ändå problem och vill ändra nyansen på tänderna kan man ta hjälp av tandblekningen.