Utsvängda jeans är hett igen

Om du är född kring millennieskiftet kanske du tycker att det känns nytt och fräscht med utsvängda jeans. Om du är äldre kanske du kommer ihåg att det var hett strax innan millennieskiftet. Hur som helst, nu är utsvängda jeans heta igen.

Smala, insydda jeans har varit det som gällt länge nu. Det har pratats en del om rakare, vida jeans länge, men de har liksom aldrig riktigt slagit. Kanske är de helt enkelt för svårburna. För vad man än tycker om utsvängda jeans (och tro oss, du kommer att gilla dem snart) så har de vissa fördelar. En sådan är att utsvängda jeans får benen att se smalare ut. Mer om detta kan man läsa här. Allra bäst blir effekten om man väljer bootcut, alltså jeans som är utsvängda men ändå inte, typ. Det var den populäraste skärningen på jeans precis efter millennieskiftet, innan de smala jeansen tog över.

Utsvängda jeans finns idag i alla prisklasser, från H&M och uppåt. Om du har släktingar som var unga på 70-talet kan du också kolla om de har några jeans från den tiden kvar. Kvaliteten var ofta bättre förr, men av någon anledning var storlekarna också mindre.