Rätt hårfrisyr för dig och din hårtyp

Att välja vilken frisyr man ska klippa är inte alltid så lätt. Det kan vara allt från trender till ansiktsform och hårkvalitet som spelar in i valet. Vilka trender syns i år gällande hårfrisyrer?

 

Det är inte så lätt att veta vad för hårfrisyr som passar en och samtidigt är trendig. Ett gott råd är att alltid fråga din frisör om vad som passar dels din typ av hår, din ansiktsform och vad som är trendigt på hårfronten. Om du inte har en specifik frisör att gå till googlar du bara ”frisör stockholm” om du bor i Stockholm, och vill fixa barret i storstaden.

Vad för frisyr passar för olika hårtyper?

I en artikel i Metro Mode går det att se vad för typ av frisyrer som passar olika hårtyper. Tipsen är de som följer:

 

  • Vågigt, tunt hår? Då passar ditt hår i en kortare frisyr för att volym ska uppstå.
  • Vågigt, tjockt hår? En lång frisyr gör håret mindre burrigt och enklare stylat.
  • Rakt hår? Klipp upp det lite för att få mer volym, men klipp inte upp för mycket.
  • Rakt, tunt hår? Satsa på en snygg page.
  • Lockigt, tunt hår? En kortare frisyr kan ge dig väldigt mycket volym att leka med.
  • Lockigt, tjockt hår? Låt håret vara jämnlångt och låt dina lockar svalla.
  • Tunt hår? Satsa på en lång bob med sidbena och fluffa upp så håret ser tjockare ut. Ett tunt hår är som snyggast i axellängd.
  • Tjockt hår? Grattis! Du passar i massor av frisyrer. Har du långt hår kan det vara bra att klippa upp håret lite så det inte ser ut som det tynger ner dig.

Hetaste frisyrerna enligt frisörer och modehus

Men vad för frisyrer är som mest rätt i år egentligen? I Damernas Värld skrivs det om att hästsvans är särskilt inne 2018, men även det att plocka fram varje enskild individs egna hårkaraktär och hårtyp. Om du har naturligt vågigt hår lyfts alltså det vågiga fram och så vidare. Annat som är poppis på catwalks och som garanterat kommer synas även ute bland vanligt folk är allt från flätor, håraccessoarer som hårband och rosetter, scarfar och band till kamhårband och krokodilklämmor. Man vill gärna ha naturliga hårfärger, guldblonda toner, varmare nyanser i både mörka och ljusa toner, och mindre av det vitgråa som varit poppis en tid. Kreativa färger som rosa, lila, gult och andra kulörer är fortsatt hett och det känns inte längre som en galen grej. Med balsam och andra produkter kan du dessutom färga håret under en eller några dagar. Och sedan tvätta ur det utan att skada håret med starka färgningsprodukter som vid en permanent färgning.

I Expressen menar en frisör att något som står ut lite i år är den korta microluggen som framförallt Emma Watson kört med. Den är klippt en bra bit ovanför ögonbryn och ramar in ansiktet på ett klassiskt, femtiotalssätt. Sedan är det alltid rätt med långt hårsvall i smutsblond kulör där lockarna får falla och ansiktet ramas in med en längre typ av lugg.