Få hem gratis saker via nätet

Det finns en rad olika sätt som du kan spara in pengar på när det kommer till shopping. Vanligt är till exempel endast handla vid realisation eller utnyttja olika sorters erbjudanden, men det finns fler sätt än så att spara in på shoppingbudgeten – visste du att det faktisk går att fynda hem nya saker helt gratis?

Gratis saker finns det massor av på nätet, det gäller bara att veta hur och vart du hittar dessa. Alla känner vi till att det butiker och företag gärna drar olika typer av kampanjer där man som kund kan få vissa specialerbjudanden att ta del av till rabatterade kostnader. Men det finns även saker som inte kostar ett endaste öre – det gäller bara att hitta dessa gratis saker och det kanske inte är det lättaste när man inte vet vart någonstans man ska leta.

Så hittar du gratis saker på nätet

I USA finns fenomenet ”Extreme couponing”, vilket det bland annat finns en hel tv-serie om, där amerikanarna samlar på sig massa kuponger som de sedan handlar med i livsmedelsbutiker med och på så vis får hem hundratals saker till en struntsumma. Så funkar det dock inte riktigt här i Sverige då vi har långt striktare regler för hur en rabatt eller kampanj får användas, till exempel max en per hushåll eller enklare kampanjer som gör att man få köpa 3 men bara betalar för 2 och så vidare. Men det betyder inte att det är omöjligt att faktiskt få gratis saker i alla fall. Hos vissa sajter på nätet finns erbjudandena samlade så det är i princip bara att klicka sig vidare därifrån så kommer man direkt till erbjudandet man intresseras av – och väl där finns massor av gratisprover, varuprover och annat som är gratis att bara klicka hem. Urenkelt. Det bästa sättet att få gratis saker är alltså att bara öppna upp ditt internet och beställa hem – men var vaksam på om det handlar om olika prenumerationer och läs alltid villkoren innan du tackar ja till ett erbjudande.

Samla rabatter för att få fler gratisprylar

En annan sak som rabattjägarna tipsar om i en artikel som Expressen publicerar handlar om att välja rätt saker att betala för genom att se till att du får något tillbaka. Ska du till exempel ha ett kreditkort, se då till att detta kort också ger dig någon form av användbara poäng som kan användas för att få hem saker du inte behöver betala för. Här är deras bästa tips.

  • Medlemskap – bli medlem på olika platser för att ta del av unika medlemserbjudanden.
  • Delta i undersökningar – statliga undersökningar brukar ofta ge olika förmåner såsom kanske en biocheck eller en rabatt till exempel.
  • Kolla reklamen – får du hem många reklampapper i brevlådan? Kolla om du hittar något bra erbjudande i dem, det är det dem är till för!

Andra sätt att få gratis grejer

I Hemmets, Hemmets Journals onlineupplaga, har man också intervjuat sparare och gratisjägare. I den artikeln finns fler tips att ta del av. Där tipsas bland annat om att följa företag och butiker på nätet för att snabbt se olika erbjudanden, jämföra butikerna för att se vart du handlar varan billigast, handla mode med mera från återbäringssidor på nätet, ta del av välkomsterbjudanden och en massa andra smarta saker. Men vad man även gör är att höja ett varnande finger – är erbjudandet för bra för att vara sant så är det troligtvis inte sant, så se till att vara restriktiv med varifrån du tar emot gratiserbjudanden.